Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

Роковини трагедії в Оленівці

Дата: 26.07.2024 11:02
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

 

 

   Після початку повномасштабної війни неподалік від Оленівки Донецької області  на базі колишньої Волноваської виправної колонії №120 росіяни облаштували фільтраційну тюрму. Саме сюди в травні 2022 року, після захоплення Азовсталі в Маріуполі, окупанти відправили 211 полонених українських військових. Генштаб Міноборони України заявляв, що звідти захисників повернуть додому через процедуру обміну, однак загарбники оголосили про підготовку трибуналу над полоненими.    

  В ніч з 28 на 29 липня 2022-го про Оленівку дізнався весь світ. Росія здійснила терористичний акт на території виправної колонії. Тоді від вибуху зруйнувало приміщення, в якому перебували полонені українці: 53 людини загинули та понад 130 зазнали поранення. 

   Схилімо голови і вшануймо пам’ять наших героїв-захисників та всіх, хто загинув у священній боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь