Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

День пам'яті  Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 09:57
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

     26 квітня в Україні відзначають День пам'яті  Чорнобильської трагедії. 38 років минуло від найбільшої   в історії катастрофи  в ядерній енергетиці. Наслідки тієї страшної аварії досі відчувають на собі і природа, і люди. Для її ліквідації було залучено сотні пожежників, військовослужбовців, учених, медиків,, які  виявили неабияку мужність та самовідданість, виконуючи свій професійний і громадянський обов'язок.

Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості, високого професіоналізму, про всіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, та  не допустити нового Чорнобиля.
   У перший день війни Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військовими, тоді ж були вчинені провокації зі сторони рф, взято в полон захисників ЧАЕС та вивезено частину її обладнання.
Неодноразово здійснювались провокації і на Запорізькій АЕС. Страшно вдруге пережити катастрофу подібного масштабу.
     Пам’ятаємо Героїв, які жертвували своїм життям і здоров’ям під час ліквідації аварії на ЧАЕС! Дякуємо тим, хто дбає про безпеку на АЕС зараз!

   З інформаційними матеріалами  до річниці аварії на Чорнобильській АЕС  ви можете ознайомитись на сторінках  Українського інституту національної пам'яті за посиланням.

https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy/muzeynykam/informaciyni-materialy/informaciyni-materialy-do-richnyci-avariyi-na-chornobylskiy-aes


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь