Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

ПРОДАЖ ВЛАСНОЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

Дата: 04.02.2022 11:12
Кількість переглядів: 730

Фото без опису

ПРОДАЖ ВЛАСНОЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

(ДОВІДКА ПРО НАЯВНІСТЬ У ФІЗИЧНОЇ ОСОБИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК (3-ДФ)

 

Відповідно до пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України не оподатковуються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення:

- садівництва та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) та/або для індивідуального дачного будівництва.

При цьому якщо власник сільськогосподарської продукції має ще земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), але не використовує їх (здає в оренду або обслуговує), отримані ним доходи від продажу сільськогосподарської продукції не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2 гектари.

При продажу власної сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) отримані від такого продажу доходи не є оподатковуваним доходом, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 12 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року. У разі якщо сума отриманого доходу перевищує зазначений розмір, платник податків зобов’язаний відобразити суму такого перевищення у складі загального місячного (річного) оподатковуваного доходу за відповідний звітний рік та подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) відповідно до цього Кодексу і самостійно сплатити податок з суми такого перевищення.

При продажу сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подавати податковому агенту копію Довідки за формою № 3-ДФ (Довідка).

Порядок видачі Довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок за формою № 3-ДФ затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 17.01.2014 року № 32.

Довідка видається протягом п'яти робочих днів з дня отримання відповідної письмової заяви про видачу такої Довідки (п. 2 Порядку №32). Реквізити, які повинні міститися у Довідці, наведено у п. 3 Порядку №32 і серед них, зокрема, - вид цільового призначення земельної ділянки та розмір земельної ділянки у гектарах.

Довідка видається строком на п'ять років. Оригінал Довідки повинен зберігатись у власника сільськогосподарської продукції протягом строку позовної давності з дати закінчення такої Довідки.

Для отримання фізичною особою довідки 3-ДФ, необхідно звернутись до відділу Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Преображенської сільської ради Пологівського району Запорізької області.

Консультації можна отримати за телефонами +380614141500, +380956462194 або безпосередньо звернувшись до відділу ЦНАП виконавчого комітету Преображенської сільської  ради за адресою: вулиця Гагаріна, будинок 33, село Преображенка, Оріхівський район, Запорізька область, 70545.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь