A A A K K K
для людей із порушенням зору
Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

Баян грає

Дата: 22.09.2021 08:39
Кількість переглядів: 2118

17 вересня з нагоди Дня села на території с. Преображенки пройшов третій відкритий фестиваль баяністів, майстрів гри на бубоні та художнього свисту "Баян грає, серце звеселяє"

Відповідно до поданих заявок, у заході взяли участь баяністи Володимир Гуденко (с. Преображенка), Олександр Міхеєнко (м. Оріхів), Олександр Осіпов (с. Новоданилівка Оріхівської ТГ); акордеоністи Володимир Мажура (м. Василівка) та Матвій Сулим (м. Оріхів); гармоніст Іван Івасюк (с. Кам’яне Матвіївської ТГ); майстри гри на бубоні Галина Левченко (Малотокмачанська ТГ) та Любов Клименко (с. Кам’яне Матвіївської ТГ), яка володіє і художнім свистом, а також майстер художнього свисту із села Преображенки Тетяна Янченко.

Окрасою фестивалю також стали виступи вокального колективу «Любисток» (с. Новоданидлівка Оріхівська ТГ), зразкового аматорського колективу «Червона калина» (м. Оріхів), вокальне тріо із с. Микільське Преображенської ТГ та вокалісти Світлана Чубирь (с. Новоселівка Преображенська ТГ), Наталія Кіт (с. Жовта Круча Комишуваська ТГ).

Всі присутні могли познайомитися із творчістю майстринь з м. Гуляйполя  Наталії Шамрай та Тетяни Ткаченко.

Всі учасники фестивалю отримали статуетки, грамоти та подяки, а баяністи, акордеоністи, гармоністи, майстри гри на бубоні та художнього свисту отримали грошову премію.

Не дивлячись на те, що баян, акордеон та гармошка стали рідкісними музичними інструментами, а що вже й говорити про бубон та майстерність вміло підсвистувати грі баяністу, та на фестивалі всі глядачі відчули справжнє  народне свято та насолодилися майстерністю музикантів.

А завершальним акордом свята вже традиційно стала пісня «Баяніст», яку виконали разом всі учасники фестивалю під акомпанемент своїх інструментів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь