A A A K K K
для людей із порушенням зору
Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

Візьміть дитину у родину…

Дата: 12.07.2021 16:36
Кількість переглядів: 1293

                   

                  Візьміть дитину у родину…

     Візьміть дитину у родину – це не просто гарне гасло… Це крик кожної дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Дитина сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки. Кожен з Вас може стати надією для таких дітей. Подарувати віру і радість життя.

    Скільки дітей, які чекають світла та ніжності в дитячих будинках та інтернатах. Дітей, які чекають життєдайного світла від слова МАМА, ТАТО.  Кожна така дитина хоче жити в сім’ї і відчувати тепло і затишок сімейного оточення, проте не всі діти мають таку можливість (немає батьків або інших родичів, які могли б піклуватися про дітей, або батьки хворіють). В таких випадках прийомна сім’я – це шанс дитині-сироті чи дитині позбавленій батьківського піклування вирости в сімейному оточенні та отримати батьківську любов і піклування.

Що ж таке прийомна сім’я?

   Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування(«Положення про прийомну сім’ю», затверджено Постановою КМУ від 26.04.2002 року №565).

Держава бере на себе підтримку прийомної сім’ї:

  • зберігає за прийомною дитиною статус дитини-сироти, дитини позбавленої батьківського піклування і всі відповідні пільги;
  • надає кошти на утримання дитини та виплачує грошове забезпечення одному з прийомних батьків;
  • забезпечує соціальне супроводження прийомної сім’ї спеціалістами центру соціальних служб, які допомагають у вирішенні та узгодженні поточних питань сім’ї.

       Якщо Ваше серце наповнює любов до дітей та маєте бажання взяти на виховання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, дарувати їй свою батьківську любов та турботу, ви поживаєте на сільських або селищній території, пропонуємо створити прийомну сім’ю дитячий будинок сімейного типу. За детальнішою інформацією звертайтеся до спеціалістів  служби у справах дітей Пологівської районної державної адміністрації за адресою:

м. Пологи, вул. Єдності,32  телефон: (06165) 23305

начальник: Дондик Микола Іванович

    Також ви можете звернутися до спеціалістів  служби у справах дітей Пологівської райдержадміністрації, які працюють на віддалених робочих місцях на території колишніх районів, які увійшли до складу новоутвореного Пологівського району, а саме:

м. Оріхів  вул. Запорізька, 36, каб. № 5         Зєнцова Лариса Станіславівна

                                                                          Дорофєєва Оксана Олексіївна

 

За інформацією служби у справах дітей Пологівської районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь