A A A K K K
для людей із порушенням зору
Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

Новини

Дата: 18.09.2020 08:52
Кількість переглядів: 440

Фото без опису

Позицію АМУ щодо захисту інтересів місцевого самоврядування враховано.

    Напередодні 16 вересня Комітет Верховної Ради України з питань бюджету розглянув питання щодо підготовки до другого читання проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» №3614 від 09.06.2020.

     Раніше, 15 липня 2020 року, Верховна Рада України прийняла законопроєкт №3614 за основу.

  Законопроєктом №3614, що розроблений Асоціацією міст України спільно з групою народних депутатів (З.Андрійовичем, В.Безгіним та ін.), пропонувалося внесення змін до Бюджетного кодексу України, якими закладається основа бюджетної системи України відповідно до дворівневої концепції місцевого самоврядування «громада-область», а саме:

     ? розмежування доходів і видатків між бюджетами районів та територіальних громад;

  ? встановлення доходів і видатків для новоутворених сільських, селищних, міських територіальних громад (бюджетів місцевого самоврядування) в обсягах, які були у міст обласного значення та ОТГ;

    ? формування бюджетів районів за рахунок доходів від районної комунальної власності.

   Під час розгляду законопроєкту №3614 до другого читання до Комітету надійшли пропозицій народних депутатів. Комітет опрацювання такі пропозиції за участі представників центральних органів виконавчої влади, а також Асоціації міст України. Нагадаємо, Асоціація міст України взяла участь у робочій нараді Бюджетного комітету щодо законопроєкту 3614.

    За підсумками опрацювання пропозицій Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» №3614 від 09.06.2020 прийняти у другому читанні та в цілому як закон з урахуванням внесення необхідних техніко-юридичних і редакційних правок.

   Парламент 17.09.2020 розглянув законопроєкт №3614 на пленарному засіданні і ухвалив законопроєкт у другому читанні та в цілому як закон.

Асоціація міст України вітає рішення. Із прийняттям законопроєкту №3614 за бюджетами громад закріпиться 60% ПДФО, громади не залежатимуть від районів, адже перейдуть на прямі міжбюджетні відносини із держбюджетом. Прийняття законопроєкту №3614 – це формування сильних фінансово спроможних громад та підвищення добробуту кожного жителя громади незалежно від проживання в селі, селищі чи місті.

Висловлюємо подяку народним депутатам Віталію Безгіну, Галині Васильченко, Ростиславу Тістику.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь