Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

Новини

Дата: 17.01.2020 08:49
Кількість переглядів: 451

     Фото без опису

     Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою та заступниками голови фракції політичної партії «Слуга Народу», яка становить парламентську більшість у Верховній Раді.

    На зустрічі обговорювалися питання, пов’язані із завершальним етапом реформи децентралізації. Учасники відзначили консенсус стосовно стратегічних завдань цієї реформи – створення в Україні системи спроможних місцевих громад. Розвиток місцевого самоврядування повинен поєднуватися з дієвими конституційними механізмами захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, а також конституційних прав і свобод громадян. 

   Президент і народні депутати висловили спільну думку про те, що внесення змін до Конституції стосовно реформи децентралізації потребує детального обговорення та консультацій з представниками всіх сторін.

    За результатами зустрічі Глава держави вирішив відкликати поданий ним раніше проект закону  «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» (реєстраційний номер 2598) і скерувати його на доопрацювання.

      За інформацією офіційного Ітернет-предстаництва Президента 


    Нагадаємо, законопроєкт змін до Конституції щодо децентралізації №2598, поданий 27 грудня 2019 року на заміну проєкту від 13 грудня, як і попередній, викликав «хвилю» непідтримки у суспільстві, ЗМІ, експертному середовищі та соціальних мережах. 

   Асоціація міст України 9 січня висловила позицію категоричної непідтримки оновленого 27.12.2019 тексту законопроекту змін до Конституції №2598. 11 січня АМУ поширила Інфографіку  та закликала парламент відхилити цей законопроєкт, що дозволить провести належне обговорення.

     13 січня лідери громад та незалежні експерти у сфері місцевого самоврядування і децентралізації виступили з Другою спільною заявою щодо загроз, які містяться в проекті змін до Конституції України, і закликали народних депутатів України не голосувати за нього.

    15 січня зарубіжні партнери, які усі ці роки підтримували реформу місцевого самоврядування в Україні, висловили консолідовану позицію щодо недопустимості внесення до Конституції змін, які не відповідають Європейській хартії місцевого самоврядування та порушують демократичні процеси. Міжнародна спільнота фактично виступила на підтримку вимог органів місцевого самоврядування і АМУ, експертів і науковців щодо необхідності проведення широкого обговорення та консультацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь