A A A K K K
для людей із порушенням зору
Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

Новини

Дата: 13.11.2019 14:12
Кількість переглядів: 378

Надходження від запорізьких підприємств-забруднювачів зросли на 33 мільйони

 

За десять місяців поточного року від підприємств Запорізького регіону надійшло 252 мільйони гривень екологічного податку. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, сплачена сума на 33 мільйони перевищила рівень аналогічного періоду минулого року.

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 128 мільйонів, що на 29,5 мільйона більше, ніж торік, до спецфондів місцевих скарбниць – 124 мільйони, зростання до показників 2018 року склало 3,6 мільйона.

Найбільші суми "екоподатку" забезпечили підприємства і установи, які працюють у м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровському та Великобілозерському районах – 204,6 мільйона, Вільнянському та Новомиколаївському районах – 20,5 мільйона, м. Запоріжжя – 14,3 мільйона, м. Бердянськ, Бердянському та Приморському районах – 3,3 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольському та Веселівському районах – 2,8 мільйона, Пологівському, Більмацькому та Розівському районах – 2,6 мільйона.

На даний час на Запоріжжі нараховується понад 2,5 тисячі компаній, які на підставі спеціальних дозволів здійснюють викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря, у водні об'єкти або розміщують відходи. Ставки податку залежать від виду забруднюючих речовин або рівня небезпечності відходів.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Запорізьким роботодавцям нагадали основні норми законодавства

 

Офіційне оформлення працівників та оподаткування трудових виплат – ці питання обговорювалися сьогодні на засіданні круглого столу, який відбувся в Запорізькому міському центрі зайнятості за участю фахівців податкової служби області, ГУ Держпраці регіону, платників податків та соціальних партнерів.

Завідувачка сектору розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Бессонова окреслила основні вимоги законодавства, яких мають дотримуватися роботодавці під час працевлаштування та нарахування зарплат та інших доходів найманим працівникам.

Представникам підприємств і підприємцям нагадали, що рівень заробітних плат повинен бути не меншим за мінімальний, а всі нараховані виплати підлягають оподаткуванню. Крім того, присутнім роз'яснили аспекти справляння єдиного соціального внеску, військового збору, податку на доходи фізичних осіб, реалізації податкової соціальної пільги.

Податківці зауважили, що за використання нелегальної праці, "конвертні" розрахунки зі співробітниками передбачені значні фінансові санкції.

Під час круглого столу роботодавці отримали практичні поради та відповіді на запитання щодо застосування деяких норм податкового законодавства.

Додаткова інформація та роз'яснення з цих та інших питань оподаткування розміщені на сайті податкової служби Запорізької області та на сторінці у соцмережі Facebook.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Трудові відносини

Спікер: Керівник підрозділу ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь