A A A K K K
для людей із порушенням зору
Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

9 травня

Дата: 15.05.2019 09:30
Кількість переглядів: 573

Фото без опису

З нагоди дня Пам’яті та примирення та дня Перемоги у другій Світовій війні в кожному населеному пункті Преображенської громади відбулися мітинги - реквієми. У ці дні ми згадуємо тих, хто ціною своїх життів зупинив нацизм та захистив майбутнє.

                08 травня 2019 року до Дня пам’яті та примирення  у відділі з культурно-дозвіллєвої діяльності c. Омельник  відбулися урочистості, на яких зі словами поляки і шани  виступили староста старостинького округу с. Омельник Трипольський П.М., завідувач Омельницької філії ім. академіка М.А. Доллєжаля КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради  Орел Т. І., голова первинної ветеранської  організації - Дроздова С. І.

          Юні учасники самодіяльності та вокальний колектив «Мрія», подарували глядачам тематичну концертну програму «Подвигу вічно зоріти, памяті вічно жити».

         09 травня у відділах з культурно-дозвіллєвої діяльності сіл Вільнянка, Микільське, Новоселівка відбулись святкові заходи з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, де присутніх зі святом вітали старости старостинських округів с.Вільнянка - Терно Ю.І., с. Микільське - Сьомченко С.П., с. Новоселівка - Шевченко О.А.

         Святкову концертну програму підготували учасники самодіяльності – вокальні колективи сіл Вільнянка та Микільське, танцювальні колективи «Версаль» та «Барви» с.Новоселівка та дитячі колективи сіл громади. В с.Микільське на Мітингу пам’яті  грав духовий оркестр.

Незважаючи на дощову погоду, велика кількість мешканців нашої громади прийшла на мітинг – реквієм в с. Преображенка, щоб вшанувати  пам'ять про тих, хто ціною своїх життів зупинив нацизм та захистив майбутнє. Перед мітингом грав самодіяльний духовий оркестр відділу з культурно дозвіллєвої діяльності с. Микільське КЗ «Преображенський інформаційно – простницький центр культури та дозвілля» Преображенської сільської ради під керівництвом Гуденка В. Колектив самодіяльного духового оркестру складається із мешканців  с. Микільське та с. Вільнянка.

         До присутніх на мітингу  звернулися сільський голова Преображенської сільської ради Сідун В.А., голова районної державної адміністрації Проценко М.Г., голова районної ради ветеранів війни Ревуцький І.М., учасник АТО/ООС Левченко В.П., які  наголошували на необхідності відновлення миру на квітучій українській землі, говорили, що допоки живе в серцях народна пам'ять, нас нікому не здолати.

         Також відбулися мітинги до Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні у с. Васинівка та с. Червона Криниця, на яких були присутні  голова Преображенської ОТГ Сідун В.А., голова районної ради ветеранів війни Ревуцький І.М.,голова первинної ветеранської організації Алейнікова Л.А.

         Після закінчення урочистої частини мітингів до пам’ятників загиблим воїнам односельчанам в усіх селах громади, мешканці  прийшли схилити голови та віддати шану героям, які боронили нашу землю. Вічна пам'ять і слава полеглим! 

         Традиційно в населених пунктах громади для дітей війни та учасників війни організовано «солдатську кашу», допомогу в організації якої надали  ТОВ «Укр-Лан», ТОВ «Вільнянка», ТОВ «Преображенське», депутати Кривошей З., Паустовський К.., Макарська  Н. та місцеві підприємці Мороко С., Головач В., Князьок Т.,  Дроздов Ю., Каштанова І.,Серман І., Чиж Ю., Денисов В.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь