A A A K K K
для людей із порушенням зору
Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

відбулося чергове засідання виконкому Преображенської сільської ради

Дата: 03.10.2018 11:55
Кількість переглядів: 765

Фото без опису

       02 жовтня 2018 року відбулося чергове засідання виконкому Преображенської сільської ради на якому було розглянуто більше десяти питань та прийняті відповідні рішення.

     Про стан харчування в навчальних закладах доповіла Клименко Н.А., начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Преображенської сільської ради. Клименко Н.А. відзначила, що      в Преображенській об’єднаній громаді  створені належні умови для організації якісного харчування.

     Відповідно до рішення сесії Преображенської сільської ради від 19.01.2018 року № 1 «Про затвердження вартості харчування у загальноосвітніх навчальних закладах Преображенського освітнього округу», рішення сесії від 18.09.2018 № 61  «Про виділення коштів на організацію гарячого харчування для  учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій» організоване гаряче харчування за рахунок місцевого бюджету в розмірі 13.00 грн., одноразовим гарячим харчуванням (за рахунок місцевого бюджету) забезпечені:

-        учні 5-11 класів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

-        учні 5-11 класів з числа дітей з малозабезпечених сімей;

-        учні 5-11 класів з числа дітей, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи;

-        учні 5-11 класів з числа дітей-інвалідів;

-         діти, які зареєстровані як ВПО;

- учні 5-11 класів з числа дітей із сімей військовослужбовців – учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і безпосередньо беруть участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

       В дошкільному підрозділі харчування вихованців здійснюється працівниками харчоблоків закладів, до яких постачаються продукти харчування на підставі укладених Преображенською   сільською радою договорів на 2018 рік. Рішенням сесії Преображенської сільської ради від 19.01.2018 року № 1  встановлено видатки на харчування в розмірі 20.00 грн., розмір батьківської плати за харчування однієї дитини у розмірі 40 % від вартості фактично спожитих продуктів харчування. Звільнено від батьківської плати за харчування дітей пільгових категорій у дошкільному підрозділі (рішення сесії від 19.01.2018 року № 1).   

    Харчування дітей здійснюється відповідно до норм, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» зі змінами від 19.09.2014 №1/9-477, відповідно до спільних наказів Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», від 17.04.2006            № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» зі змінами від 26.02.2013 №202/165, наказу Міністерства економіки України 01.08.2006 №265 «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації учнів у загальноосвітніх навчальних закладах». Двотижневе меню затверджується Оріхівським міжрайонним управлінням Держсанепідслужби в Запорізькій області.

      Навчальні заклади забезпечуються високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва, які обов’язково мають  сертифікати , які свідчать їх якість та безпеку. Продукти харчування зберігаються у спеціально обладнаних приміщеннях (коморі, овочесховищі), де забезпечується дотримання санітарних норм і правил. Для учнів 1-4 класів організований додатковий сніданок, фрукти, які постачає місцеве ТОВ «Аврора».

        Заступник сільського голови Шаповалов С.Г., директор освітнього округу «Основа» Дяченко С.М., заступник головного лікаря КНП « Центр первинної медико – санітарної допомоги» Пластініна В.В.  надали інформацію про стан підготовки об’єктів комунальних закладів та соціальної сфери до роботи в осінньо – зимовий період 2018 – 2019 років.

   Після обговорення члени виконкому прийняли рішення про надання матеріальної допомоги на придбання житлового будинку учасникам АТО, які перебувають на квартирному обліку та потребують покращення умов проживання; про постановку на квартирний облік учасника АТО; про надання дозволу на виїзну торгівлю; про доцільність позбавлення батьківських прав та призначення опікуна над недієздатною особою. З даних питань доповіла секретар сільської ради Осіпова Н.І.

       Сільський голова Сідун В.А. вказав старостам територій громади, керівникам комунальних установ  сільської ради  щодо необхідності здійснення контролю за використанням електроенергії.

     Наказом Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області          «Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність»  Преображенській сільській об’єднаній територіальній громаді передано у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Згідно даного наказу, після державної реєстрації права власності, Преображенська сільська рада матиме можливість розпоряджатися земельними ділянками за межами населених пунктів.

      Сільський голова Сідун В.А. урочисто вручив Наказ начальнику відділу з питань земельних відносин та природокористування апарату виконавчого комітету  сільської ради Бєлову В.І.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь