A A A K K K
для людей із порушенням зору
Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

«Зелений туризм» у друзів

Дата: 21.06.2018 16:02
Кількість переглядів: 998

         

        З приходом теплої літньої пори у багатьох із нас при слові «відпочинок» перед очима спливають картинки спокійного, розміреного сільського життя - парне коров’яче молоко, духмяна свіжоскошена трава, ночівля на сіні, а значить- це явні ознаки прояву тяги до сільського туризму. У цього виду відпочинку є декілька напрямків: зелений, етнографічний, агротуризм.  Простіше кажучи, це відпочинок у сільській місцевості, в якій є культурно-пізнавальні туристичні об’єкти.

         Напевно, для цього треба їхати кудись далеко. Але ми глибоко помилилися:  для того, щоб зануритись в нову для себе атмосферу, пізнати щось незвичайне, познайомитися з іншою культурою або, можливо, навіть з іншими професіями, необхідно озирнутися навколо себе.

          І ось так несподівано 11 червня 2018 року 25 учнів школи на запрошення голови Преображенської  об’єднаної  територіальної громади Сідуна В.А. стали найпершими гостями по туристичному маршруту «Екскурсія для друга рідним краєм». Прагматичних і розсудливих цікавили питання: з якими галузями можна ознайомитися в сусідніх селах нашого району?

         Наш екскурсійний маршрут складався із декількох зупинок на правому березі річки Конки. На першій зупинці нас зустріли Ольга Анатоліївна Чиж та Іван Васильович Панченко, котрі познайомили з історією виникнення с. Преображенка та розповіли про відомих талановитих земляків.

         Друга зупинка відбулась у майстерні декоративно-прикладного мистецтва, де народна майстриня Приходько Валентина Іванівна поділилася давніми секретами з виготовлення сімейних оберегів та провела майстер-клас. На добру згадку всі діти отримали в подарунок магніти-обереги та сувенірні магніти Преображенської ОТГ, та не обійшлося і без солодощів.

         Третя зупинка була не менш захоплюючою. Учні прямували до будівлі сІльської ради алеєю-вишиванкою з рослинним орнаментом. Зайшовши в приміщення, були запрошені до малої зали, де проходять засідання сесій, зібрання та урочисті реєстрації шлюбу. Учні з великим задоволенням побували в ролі керманича громади, посидівши в кріслі голови ОТГ.

         Під час четвертої краєзнавчої зупинки вчитель географії Барко Н.І. розповіла про історичні та природні  визначні місця с. Омельник (гора Чабанка, Попова криниця, заказник).

         П’ята зупинка-сюрприз найбільше вразила дітей, тому що вони потрапила до фруктового раю ТОВ «Аврора». Керівництво підприємства дуже гостинно зустріло учнів: підготували солодкий стіл з фруктовими дарунками черешневого саду. Агроном Євгенія Сергіївна після смачного частування розповіла про заснування аграрного товариства, провела екскурсію до яблуневого та черешневого садів, показала як вирощують овочі в парниках, саджанці майбутніх плодових дерев та чарівних троянд.

         Чим далі, то ми найбільше переконуємося, що зелений туризм – це найцікавіший, найзахоплюючий відпочинок.

         Дякуємо нашим друзям, гостинним представникам Преображенсьої ОТГ і сподіваємося на майбутню співдружність.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь