A A A K K K
для людей із порушенням зору
Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

Cучасні пріоритети освітньо-виховного процесу в контексті національно-патріотичного виховання дітей та молоді

Дата: 16.11.2016 09:45
Кількість переглядів: 1053

Фото без опису  З вересня 2015 року організацією «Вчителі за демократію та партнерство»  розпочато новий освітній проект для шкільної молоді – «Врахуй різницю». На виконання заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді в Омельницькій філії імені  академіка  Миколи  Антоновича  Доллежаля  КЗ    «НВК      «Основа»      Преображенської сільської ради  відбувся  семінар-практикум «Cучасні пріоритети освітньо-виховного процесу в контексті національно-патріотичного виховання дітей та молоді», де ділилися досвідом заступники директорів  з виховної роботи шкіл району.

Присутніх привітали      Преображенський сільський голова    В.А. Сідун, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Преображенської сільської ради  Н.А.Клименко, директор КЗ «НВК      «Основа»  Преображенської сільської ради  С.М.Дяченко,  методист районного відділу освіти  Т.В. Досаєва.

Для гостей були запропоновані екскурсійні програми «Школа – музей під відкритом небом» і «Музей історії села». Завідувач філії Орел Тетяна Іванівна поділилася досвідом роботи національно-патріотичного виховання школярів.

Богомолова Наталя Миколаївна, методист Регіонального інформаційно-аналітичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ознайомила учасників семінару із сучасними акцентами  національно-патріотичного виховання у навчально-виховному процесі, які мають сприяти формуванню у зростаючої особистості патріотичних цінностей та консолідації суспільства навколо ідеї єдності держави,   та розкрила основні завдання національно-патріотичного виховання засобами Хортингу. Директор Обласного центру патріотичного виховання молоді Шконда Марина Анатоліївна розповіла про виклики та загрози національно-патріотичного виховання.  Із задоволенням присутні взяли участь у тренінгах, які провела Марина Анатоліївна. Учасниками   науково-практичного семінару здійснено активне обговорення сутності, принципів і засобів ефективної побудови системи національно-патріотичного виховання.  На майстер-класаі     представники  педагогічної спільноти із цікавістю ознайомилися з педагогічним досвідом  Петровської  Ірини Олександрівни,  вчителя  Омельницької філії, з питання викладання курсу для старшокласників «Кроки до порозуміння».

Семінар-тренінг вмістив матеріали, що дадуть вчителям та учням сучасні інструменти комунікації, допоможуть формулювати та захищати власну позицію  в обговореннях та дискусіях, бути вправними у спілкуванні у громадах, поважати різницю в думках та поглядах.  Всі учасники семінару отримали на пам'ять світлини робочих моментів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь