A A A K K K
для людей із порушенням зору
Преображенська об'єднана територіальна громада
Запорізька область, Пологівський район

ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ ПРЕОБРАЖЕНСЬКОЇ ОБ`ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЗА МИНУЛИЙ РІК

Дата: 10.03.2017 12:02
Кількість переглядів: 1028

Фото без описуЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ

ПРЕОБРАЖЕНСЬКОЇ ОБ`ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

(станом на 01.01.2017)

Пройшов рік як утворилась Преображенська  об’єднана територіальна громада. Тому настав час підвести перші підсумки за рік роботи.

За рік  проведено сесій - 15

Засідань виконавчих комітетів - 13

Оперативних нарад - 44

Відповідно до делегованих повноважень органам місцевого самоврядування, з метою дотримання державного контролю у сфері управління затверджено структуру апарату Преображенської сільської ради:

загальний відділ, відділ з питань комунальної власності, інфраструктури  та інвестицій, фінансовий відділ, відділ з питань земельних відносин та природокористування, відділ з питань державної реєстрації, відділ культури, освіти, молоді та спорту.

5902  жителів громади (за даними погосподарських книг станом на 01.01.2017 року) обслуговують 40 посадових осіб та службовців Преображенської сільської ради.

На мій погляд, самим напруженим періодом був початок організації    роботи громади, передача та прийняття майна комунальної власності громади від районної ради.  Адже  204 працівника, наші з вами земляки (працівники медичних закладів, педагоги, працівники культури, соціальні працівники,  апарат  сільської ради) не повинні були залишитися без заробітної плати та і взагалі робочих місць.

Але завдяки виваженій співпраці наших депутатів, членів виконавчого комітету, працівників апарату сільської ради  жодна людина не постраждала. Всю процедуру проведено вчасно та в рамках чинного законодавства: отримано медичну ліцензію, реформовано освіту,  розроблено та впроваджено механізм надання адміністративних послуг мешканцям громади тощо.

У зв’язку з тим,  що наша громада створена однією із перших в районі та області, було виділено 8 300 000 грн. державної субвенції на розвиток інфраструктури. Освоєння коштів громада розпочала лише після проведення державної експертизи усіх проектів, які підготував відділ з питань комунальної власності та фінансовий відділ. Тому роботи розпочалися тільки  на початку осені.

Хочу наголосити, що з 8 300 000 грн. до державного бюджету було повернуто лише 2 грн. 50 коп. Усі кошти державної субвенції освоєно ефективно та за цільовим призначенням. Це  свідчить про  злагоджену та якісну роботу апарату Преображенської сільської ради, а також підрядних організацій.

Проведено капітальні ремонти 15 об’єктів комунальної власності громади  на суму  5 976, 800 грн. - за рахунок державної субвенції та 34,019 грн. -  за рахунок коштів місцевого бюджету.

З них на  ремонти  витрачено:

  • закладів освіти - 3554 776 грн.
  • адміністративних будинків – 904 119 грн.

Проведено капітальні ремонти 15 об’єктів комунальної власності громади. Серед них:

в с. Преображенка:

  1. Капітальний ремонт приміщень адмінбудинку Преображенської сільської ради – на суму 299 640 гривень.
  2. Капітальний ремонт КЗ «Дошкільний навчальний заклад «Ромашка» в с. Преображенка(заміна вікон та дверей) – на суму 234 939 грн., з них 224 803 грн. за рахунок державної субвенції, 10 136 грн. за рахунок місцевого бюджету.
  3. Капітальний ремонт сільського будинку культури в с. Преображенка - на суму 571 611 грн., з них 224 803 грн. за рахунок державної субвенції,3 560 грн. за рахунок місцевого бюджету.
  4. Капітальний ремонт адміністративного будинку в с. Преображенка (ремонт покрівлі) – на суму 377 733 грн. Виконано додаткові роботи на суму 6 117 грн.
  5. Реконструкція котельні і системи опалення КЗ «Дошкільний навчальний заклад «Ромашка» в с. Преображенка – на суму 876 964 грн.
  6. Капітальний ремонт вуличного освітлення вс. Преображенка - на суму 500 409 грн.

В  с. Омельник:

  1. Капітальний ремонтсільського будинку культури в с. Омельник – на суму 242 011 грн. з них 235 985 грн. – державна субвенція, 6 026 грн. -місцевий бюджет.
  2. Капітальний ремонт КЗ«ОмельницькаЗОШ (покрівля та заміна вікон) -  на суму 525 141 грн., виконані додаткові роботи по заміні вікон, відремонтований шкільний карниз.
  3. Капітальний ремонт адмінбудинку з застосуванням енергозберігаючих технологій в с. Омельник – на суму 226 746 грн., виконані додаткові роботи по заміні вікон в адмінбудинку та фельдшерському амбулаторному пункті на суму- 41 385 грн.

В с. Новоселівка:

  1. Капітальний ремонт приміщеннябудівлі школи в с. Новоселівка – на суму 600 600 грн., з них 586 303 грн. – державна субвенція, 14 297 грн. місцевий бюджет. Додатково облаштована вбиральня та придбано бойлер.
  2. Капітальний ремонт сільського будинку культури в с. Новоселівка- на суму 237 893 грн.

 

В с. Вільнянка:

  1. Капітальний ремонт КЗ «Дошкільний навчальний заклад «Білочка» в с. Вільнянка (заміна покрівлі), - на суму 570 241 грн. Виконано додаткові роботи по заміні вікон на суму 150 000 грн.
  2. Капітальний ремонт будівлі КЗ «Дошкільний навчальний заклад «Білочка» в с. Вільнянка (улаштування вимощення) – на суму 162 375 грн. Виконано додаткові роботи по встановленню двох козирків на суму 26 440 грн.

 

В с. Микільське:

  1. Капітальний ремонт КЗ «Дошкільний навчальний заклад «Весняночка» с. Микільське (ремонтпокрівлі)– на суму 207 278 грн.
  2. Капітальний ремонт КЗ «Дошкільний навчальний заклад «Весняночка» в с. Микільське (обладнано систему опалення, заміна вікон та дверей) – на суму 377 238 грн.

Придбано два шкільних автобуси ЕТАЛОН (кількість посадочних місць - 30), МРІЯ (кількість посадочних місць - 30), на загальну суму:  1940 000 грн., екскаватор-навантажувач БАМ -2016 на базі трактора МТЗ – 82, на суму 839 900 грн., три медичні автомобіля на суму 833 000 грн., службовий автомобіль  для потреб   сіл Вільнянка, Обще , Василівське  -  на суму 95 000 грн.

В процесі завершення триває проект «Інноваційні енергоефективні заходи з вуличного освітлення на території с. Микільське (використання енергії сонця) на загальну суму 386,989 грн., з них: кошти ЕС ПРООН – 250,150 грн., кошти обласного бюджету – 38, 139 грн., кошти місцевого бюджету - 80,011 грн., кошти громадського об’єднання «Світанок» - 19,689 грн.

На суму 500 000 грн.  виконано капітальний ремонт освітлення вулиць села Преображенка та встановлено 10 електричних опор по селам громади, а саме: (Обще, Новоселівка, Єгорівка, Широке, Свобода, Червоний Яр, Вільнянка, Василівське).

         За рахунок спонсорської допомоги здійснено благоустрій території громади: впорядковано парки, пам’ятники, обеліски по селам громади,  у селі Новоселівка висаджено новий парк із 100 саджанців дерев та ялинок.

За поданням   громади Оріхівським райавтодором  здійснено ямковий ремонт  частини дороги  від села Єгорівка  до села  Новоселівка та частини дороги  у селі Обще, вул. Гагаріна села Преображенка.

За кошти місцевого бюджету здійснено капітальний ремонт частини дороги по вул. Виноградна 533, поточний ремонт вулиці Незалежності України на загальну суму  363, 000 грн.; вул. Піщана - на  суму 207, 810 грн.     

Впорядковано набережну річки Конка зі сторони громади.

         Протягом року жителям нашої громади надано більше 7 тис. послуг (соціальних , адміністративних, послуг з реєстрації майнових прав тощо).

Окремо хочу зупинитися на роботі старост територій. У квітні ви обрали  старост:

Сіл Новоселівка, Єгорівка – Шевченко О.А.

Сіл Вільнянка, Обще, Василівське - Терно Ю.І..

Сіл Омельник, Свобода, Червоний Яр, Широке  – Трипольський П.М.

Сіл Микільське, Новосолошине, Тимошівка  – Сьомченко С.П.

         Старости є членами виконавчого комітету Преображенської сільської ради, і жодні зміни на території сіл не відбуваються без участі старости. Від активної позиції старости та його відношення до виборців залежать ті зміни, які відбуваються  у населених пунктах.

         За останній рік в Преображенській сільській раді в контексті реформування освіти здійснено ряд практичних заходів, спрямованих на структурну перебудову і стабільне функціонування освітянської галузі та її розвиток.

          На сесії Преображенської сільської ради  25 травня  2016 року депутатами затверджена Програма розвитку освіти Преображенської сільської ради на 2016-2020 роки,  яка враховує особливості, демографічну ситуацію та соціальні потреби населення сіл Преображенської сільської ради та розвиток освіти в Преображенській сільській раді .

        

Преображенській сільській раді визначено:

 

  • створено Преображенський освітній округ: 3 навчальні заклади КЗ «НВК «Основа» Преображенськоїсільської ради, Омельницька філія ім. академіка М.А.Доллежаля, Вільнянська філія, всього навчаються 510 дітей; дошкільний  підрозділ «Ромашка», всього 146 вихованців.
  • визначено опорний заклад КЗ «НВК Основа» Преображенської сільської ради;
  • проведено конкурс та призначено на посаду директора опорного закладу (Дяченко С.М.).
  • введено посадипсихолога, логопеда, соціального педагога, медичної сестри;
  • у опорному закладі, філіях та дошкільному підрозділі організовано роботу гуртків: англійської мови, хореографічний, вокальний, спортивний, туристичний, гурток прикладного мистецтва, гурток «Юний стрілок», гурток музейної справи, а також  театральна студія, гурток журналістики .
  • команда спеціалістів Преображенського освітнього округу включена до складуВсеукраїнського проекту «Раннє втручання» спільно з Дитячим фондом ООН «Юнісеф» для ефективної роботиз дітьми з вадамиздоров’я , які проживають на території громади.
  • міцнено  матеріально-технічну базу навчальних закладів.

 

         За рахунок  спонсорської допомоги  замінено стелю музичного залу дошкільного підрозділу «Ромашка» на загальну суму 30 тис.грн.

         Придбано меблі у дошкільні підрозділи КЗ «НВК «Основа»  громади на суму 55 тис. грн.

  • організовано харчування для дітей 1-4 класівта пільгових категорій (11 грн.) за рахунок місцевого бюджету - 150 дітей громади харчуються безкоштовно.
  • учні 5-11 класів щоденно отримують гаряче повноціннехарчування, випечені вироби.

У 2017 році нафінансування закладів освіти (тільки на заробітну платупедагогів виділено 5 480 000 грн. освітньої субвенції, що становить тільки49%від потреби галузі) 6 млн. грн. буде виділено із місцевого бюджету для забезпечення повноцінного функціонування закладів освіти.

 

На території Преображенської сільської ради працює комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги»,  ліцензований згідно діючого законодавства, який обслуговує 15 населених пунктів , 5786 чоловік, з них: дітей - 693 чол. ( до 1 року – 41), підлітків – 56, дорослих – 5037.

В закладі працює 5 лікарів і 8 медичних працівників. Всі медичні працівники  мають категорії згідно атестації.

Сімейними лікарями амбулаторно було прийнято за 2016 рік – 19774 чол., з них: по хворобі – 11771 чол., з метою профілактики – 8003 чол., здійснено відвідувань на дому – 4111 (з них до дітей – 635).

На території громади проведено 342 стаціонари вдома, виконано маніпуляцій – 6400, зроблено кардіограм – 571, з них дітям – 14.

Організовані виїзди районного педіатра в Микільську АЗПСМ та обласних спеціалістів по всім дільницям громади в травні 2016 року, а у Вільнянський ФП ще й у грудні 2016 року.

На початок 2016 року на диспансерному обліку перебувало 69 хворих на цукровий діабет ІІ типу, на протязі 2016 року вперше виявлено ще 11 осіб, яких було  дообстежено, та направлено на консультацію до ендокринолога.

Проведено онкооглядів – 3897, вперше виявлено 17 онкопатологій та направлено до онколога.

Взято під нагляд вагітних жінок – 23.

Неорганізованим дітям проведено 66 оглядів на гельмінти, в дитячому садку- 35.

В квітні – травні 2016 року проведені медичні огляди в дошкільному підрозділі сімейними лікарями та районними спеціалістами. На протязі літа було оглянуто 338 учнів КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради з метою формування груп для занять з фізичного виховання. З жовтня місяця 2016 року продовжилася щеплювальна робота,так як відновилася поставка вакцин.  

Проведено добровільних тестувань на ВІЛ інфекцію за рахунок державних коштів на 100% - 252 чол.

Виконано план по донорству на 100% - 16 чоловік.

В жовтні 2016 року на Омельницькій та Микільській дільницях працював виїзний флюорограф. Оглянуто флюорографічно 2080 чоловік, що складає 82,7% від запланованого.

     У 2016 році надійшло медичної субвенції  - 3562,591тис. грн., з них передано в   КЗ «Оріхівська ЦРЛ»  -  1900тис. грн., що становить 53,3%.                                  

З метою покращення обслуговування населення та укомплектуванням медичних закладів охорони здоров’я було придбано три автомобілі. Закуплене наступне медичне обладнання:

  • Преображенська АЗПСМ – ваги дорослі, ростомір, інгалятор, тонометри – 4 штуки, опромінювачі бактерицидні – 2 штуки.
  • Омельницька АЗПСМ - ваги дорослі, ростомір, інгалятор, тонометри, опромінювач бактерицидний, ваги дитячі.
  • Микільська АЗПСМ – ваги дорослі, ростомір, інгалятор, тонометри, опромінювач бактерицидний, ваги дитячі.
  • Єгорівський ФП - тонометр, опромінювач бактерицидний, глюкометр.
  • Новоселівський ФП - опромінювач бактерицидний, глюкометр, тонометр.
  • Вільнянський ФП - опромінював бактерицидний, глюкометр, тонометр, інгалятор, ваги дитячі, ваги дорослі, ростомір, тест – смужки для вимірювання цукру в крові.
  • Свободянський ФП – глюкометр, ваги дитячі, опромінював бактерицидний.

Кожному лікарю  придбано оргтехніку  згідно  вимог табеля оснащення робочого місця лікаря.

     Протягом  2016 року закуповувалися в повному обсязі медикаменти, необхідні для надання невідкладної допомоги.

Для профілактики та раннього виявлення туберкульозу закуплений туберкулін дітям до 14 років - на суму 4708 грн. для проведення реакції Манту, після якої проводиться відбір дітей для проведення вакцинації, ревакцинації БЦЖ (проти туберкульозу).

Пільгові категорії населення (ліквідатори аварії на ЧАЕС, учасники локальних війн, онкохворі, хворі після трансплантації) отримали безкоштовно ліки  в ТОВ «Фармація» на суму 42 тис. грн.

З метою оновлення бази даних флюоорооглядів населення та диспансерної групи закуплені статистичні форми та амбулаторні карти.

Медичними працівниками постійно ведеться робота  з профілактики  здорового способу життя, профілактиці захворювань .

 У літній період за рахунок коштів об’єднаної територіальної громади, обласної ради   оздоровлено 43 дитини громади    пільгових  категорій   в таборах м. Приморська, м. Бердянськ та  Якимівського району.

Протягом року  за кошти державної субвенції  у сумі  1, 100 тис. грн.  здійснено ремонти у закладах культури громади.

Забезпечено сільські бібліотеки періодичними виданнями на суму 14, 7 тис грн.

Працівниками  закладів культури протягом року проводилися масові заходи: «Івана Купала», «Свято української кухні», «Новорічні та різдвяні свята», «День села», «День визволення села», святкові заходи до Дня Перемоги, заходи по відзначенню святкових та релігійних свят.  Організовувався підвіз мешканців громади, нагородження.

За кошти ТОВ «Преображенське» придбано  музичну апаратуру для Новоселівського сільського клубу .

 

На території громади рішенням депутатів Преображенської сільської ради створено комунальне підприємство «Відродження», працівники якого будуть виконувати роботи на території 15 сіл громади. До повноважень комунального підприємства відноситься вивезення сміття, благоустрій території громади, технічне обслуговування службового транспорту.

Основними економічними перевагами  об’єднання є збільшення дохідної частини бюджету ОТГ за рахунок податку та збору на доходи фізичних осіб та плати за надання адміністративних послуг.  Це означає реальне збільшення бюджету. Таким чином, власні ресурси Преображенської ОТГ за 2016 рік зросли майже в 3 рази порівняно з 2015 р. ( 288%).

Бюджет на 2017 рік Преображенської  громади складає  27 млн. грн.

Плануємо у 2017 році :

  • Продовжити роботу поосвітленню сіл громади;
  • Придбати службове житло длямедичних працівників;
  • Ремонт медичнихзакладів;
  • Поточний ремонт приміщення групи «Веснянка» дошкільного підрозділу «Ромашка» (с. Микільське);
  • Опалення групи «Білочка» дошкільного підрозділу «Ромашка» (с. Вільнянка);
  • Ремонт каналізації в Омельницькій філії ім. академіка М.А. ДоллежаляКЗ «НВК «Основа»;
  • Інвентаризація земель громади;
  •  

 

Всі зміни  на території громади можливі лише завдяки підтримки  депутатів, старост, членів виконавчого комітету, злагодженій та професійній роботі апарату сільської ради  за активної участі кожного жителя нашої громади !

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь